Прокуратурата в американския щат Аризона повдигна обвинения срещу Майк Тайсън за притежание на наркотици и шофиране в нетрезво състояние. Ако бъде признат за виновен, бившият световен шампион по бокс в свръхтежка категория може да влезе зад решетките за срок от две до седем години.

"Тайсън отново пропиля шанса си да се поправи", заяви прокурорът по делото Андрю Томас на специална пресконференция. Той поиска ефективна, а не условна присъда за Тайсън.

Адвокатът на боксьора Томас Марлоу не вдигаше мобилния си телефон за коментар. Той, както и самият Тайсън, до момента не са направили официално изявление по случая.

Да припомним, че в миналия петък известният с дългото си криминално досие боксьор бе арестуван за притежание и употреба на кокаин и шофиране в нетрезво състояние.

40-годишният Тайсън се прибирал с автомобила си от нощен клуб в Скотсдейл (Аризона) и бил спрян за проверка, след като почти катастрофирал в колата на шерифа на града. След това полицаите обискирали автомобила на Майк Тайсън и открили кокаин.