Майк Тайсън Бившият световен шампион по бокс в тежката категория Майк Тайсън се обърна за защита към американския съд по фалитите, като обяви, че финансовите му дела са в безпорядък.

По всичко изглежда, че боксьорът е прахосал състоянието си от близо 300 млн. долара заради безразборното си харчене и лошите съвети на познатите си.

Професионалният боксьор, който винаги е разчитал на други хора за управлението на финансите си, изведнъж открил, че разходите му са по-големи от приходите, съобщи адвокатът на звездата Дебра Грасгрийн. 37-годишният Тайсън харчеше за дворци, коли, бижута и дори един бенгалски тигър. Непрекъснато купуваше скъпи подаръци за многобройния си антураж, съобщава Би Би Си.

Освен това боксьорът има висящо дело за 100 млн. долара срещу мениджъра Дон Кинг, за когото твърди, че го е измамил с милиони след излизането му от затвора през 1995г.

По-рано тази година като част от делото по развода се Тайсън се съгласи да даде на бившата си съпруга 6.5 млн. долара от бъдещите си приходи.

Като добавка към финансовите му проблеми пред звездата има съвсем реална опасност отново да влезе в затвора. През юни той беше обвинен в нападение над двама души в Бруклински хотел.